Damjan Tratnik   19. junij 2011
Grafite iz Nemčije v Dubaj

Grafite pomahal v slovo

Najboljši strelec nemškega prvenstva pred dvema letoma Grafite je zapustil vrste Wolfsburga in se preselil k Fabiu Cannavaru v moštvo Al Ahli iz Združenih arabskih emiratov.
SORODNE NOVICE
V Nemčiji nedelja brez zmagova...
22.10.2017 | Evropske lige
Prvi Anglež v zgodovini Dortmu...
22.10.2017 | Evropske lige
Bayern ruši finančne rekorde
21.10.2017 | Evropske lige
Z moškostjo preprečil zadetek
16.10.2017 | Evropske lige
Novaković bi spet igral za Köl...
16.10.2017 | Evropske lige
Werder tudi v osmo praznih rok
15.10.2017 | Evropske lige
(foto: Getty Images)
Sanjskega dvojca Edin Džeko – Grafite, ki je leta 2009 Wolfsburg popeljal do prvega naslova nemškega prvaka v zgodovini kluba, danes tudi uradno ni več. Le šest mesecev po tem, ko je Džeko Wolfsburg zamenjal za bogati Manchester City, je volkove zapustil tudi 32-letni Brazilec Grafite, ki je po izteku pogodbe zapustil Nemčijo in se preselil v Združene arabske emirate.

"Klubu bi se rad zahvalil za štiri brilijantna leta, ki sem jih preživel v tej čudoviti deželi in v tem čudovitem klubu. Tukaj sem imel veliko uspeha – bil sem izbran za najboljšega igralca sezone, osvojil sem naslov prvaka in bil prvi strelec prvenstva. Pri 32 letih je napočil čas za nov izziv," je ob slovesu za uradno spletno stran kluba povedal Grafite.

Nekdanjemu brazilskemu reprezentantu, ki je v zgodovinski sezoni 2008/09 zabil kar 28 prvenstvenih zadetkov, se je priklonil tudi trener Felix Magath.

"Grafite bo za vedno zapisan v zgodovino Wolfsburga in njegovo ime bodo vselej povezovali z naslovom prvaka. Skupaj z Džekom sta tvorila fantastičen napadalni tandem. V prihodnje mu želim res obilo sreče," je povedal Magath.
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE